Points of You.

Živimo u izazovnoj svakodnevnici pritisaka, rokova, očekivanja, kojih obično nismo svjesni. U tom vrtlogu često nam nedostaje snage, motivacije, fokusa, podrške,…
Kako bismo se povezali sami sa sobom, prekopali po unutrašnjim potencijalima, raširili krila i spoznali koliko smo moćni, ne moramo nužno prolaziti duge procese traženja.
Često je dovoljna istinska želja i moment prepuštanja, dodir sa sobom i svojim dijelovima, jer u konačnici svatko od nas teži sreći, ljubavi i miru.
Sve je u nama. Od rođenja.

Points of You®, meni najdraži coaching alat, predstavlja na putu povezivanja sa sobom novo iskustvo, podršku u izazovima, bolju materijalizaciju stvarnosti, svjesnost sadašnjeg trenutka, želju za potvrdom stavova i mišljenja.

Asocijativne kartice Points of You®, nastale su 2006. godine u Izraelu, a danas se koriste u coaching procesima diljem svijeta, u preko 200 zemalja.
Kartice su od 2016. dostupne i u Hrvatskoj, a osobno, kao polaznica 1. generacije Points of You® praktičara u regiji koristim ih 3 godine, u radu sa individualnim ili timskim procesima i uvijek me iznova oduševi njegova moć, jednostavnost i dubina spoznaja.

Points of You® u sebi nosi igru riječi i dvostruko značenje, eng. Points of You® (točke/elementi tebe) zvuči i kao Points of View (perspektive/točke gledišta). Dva značenja odražavaju ključne elemente igre - bolje upoznavanje različitih dijelova sebe kao i sagledavanje nama važnih tema iz novih perspektiva.

Naši životi sastoje se od kontinuiranih momenata i uvjerenja utkanih u stanice našeg tijela.
Kartice svakom od nas daju neograničene mogućnosti prisutnosti u sadašnjem trenutku, uzimanje timeout-a i priliku da nakratko ostavimo sve sa strane i uzmemo dio vremena samo za sebe. Daju nam priliku da pogledamo neke stvari, osobe, događaje iz druge perspektive, da komuniciramo sa ljudima oko sebe sa nove točke gledišta.
Ovaj moćan coaching alat, daje nevjerovatne odgovore na naša pitanja i nedoumice, omogućavajući nam nove uvide i razmišljanje izvan kutije i uobičajenih okvira razmišljanja, tjerajući nas da napustimo poznatu zonu komfora.
Bazirani na fototerapiji i kreirani kao igra, The Coaching Game i Punctum čudesnim spojem slika i riječi otvaraju perspektive, precizno dajući nove uvide kao osnovu osobnog rasta.

Metoda predstavlja proces u 4 koraka koji uključuje glazbu u pauzi, fotografije i riječi, te na kraju i priče, prikazujući našu svakodnevnicu - autentičnost, uspjehe, tugu, radost, strah, osmijeh,… donoseći sa sobom duh igre i duboke, istinske uvide u kratkom vremenu.

Proces i metoda pronašli su svoje mjesto diljem planete u širokom spektru razvojnih metoda - individualnom i timskom coachingu, treninzima osobnih i poslovnih vještina, facilitaciji procesa timske suradnje, HR profesijama, među socijalnim radnicima, liderima, kao i svima koji žele svoje profesionalne ili privatne aktivnosti obogatiti inovativnim pristupom.
Na tržištu su trenutno dostupni The Coaching Game, Punctum alat i Faces.
The Coaching Game poseban je po tome što zaobilazi uobičajene načine razmišljanja primjenljive u različitim okruženjima, djelujući iznimno precizno i neočekivano.
Komplet se sastoji od 65 inspirativnih kartica, knjige koja ima priču za svaku temu, kao i coaching citata i pitanja, te mape procesa koja vodi stazom istraživanja.
Punctum alat kreiran je kao praktična i snažna igra koja omogućava istraživanje različitih problema na dinamičan način. Igra povezuje fascinantne slike, intrigantne teme i značajna pitanja u cilju istinskog učenja i razvoja, a sastoji se od 33 kartice slika snimljenih od fotografa sa svih strana svijeta, 33 tematske kartice od kojih svaka predstavlja specifičnu životnu temu izraženu jednom riječju, te 33 kartice sa pitanjima koja proširuju našu perspektivu.
Faces je najnoviji u obitelji Points of You® coaching alata sa čak 157 kartica, potpuno u crno bijeloj verziji. Ovim alatom suočavamo se sa drugima i samima sobom, načinom na koji mi gledamo na druge i oni na nas.
Postavljajući si pitanja vezana za odnose i dijelove naših života kroz njih, kartice nas pomno promatraju kao ogledala. Samo trebamo željeti vidjeti što se to u njima nalazi.

Putem individualno kreiranih radionica osobnog razvoja, klijentima pružam potrebnu podršku upoznavanja dijelova sebe i okoline, prihvaćanju i osvještavanju obrazaca ponašanja, uvjerenja, primanju i davanju feedbacka, potičući ih na donošenje odluka, preuzimanje odgovornosti, koracima i akcijama koji su u skladu sa njima.
Iako izgleda kao da se “samo” igramo, Points of You® proces besprijekorno spaja intelekt i podsvijest, lijevu i desnu polutku mozga, vodeći nas u dubinu bića, koja putem slika, riječi i glazbe, komunicira sa nama jasnim, nedvosmislenim i moćnim porukama.
Ova igra nedvojbeno otvara srce i um, vodeći nas tamo gdje smo otvoreni i spremni otići korak dalje. K sebi.
Jer kako kaže poslovica -

Čovječe vrati se sebi dok još imaš kome.

Budite svjesni. Prigrlite nove spoznaje. Integrirajte ih. Zapamtite ih. Zapišite ih.
Svatko od nas odgovoran je za sebe i svoju priču, iako smo svi međusobno povezani i jedni drugima ulazimo u život kada je vrijeme za to.
Ako propoznajete svoj moment, neka avantura krene upravo sada.

EXECUTIVE COACH

Sonja Runkas, dipl.oec.

SKYPE

sonja.runkas9

Slova i Slike, Žitnjačka 13, 10000 Zagreb,
OIB: 95313197413

Copyrights © 2017 All Rights Reserved by Slova i Slike

Dizajn: Slova i Slike