Zalazak sunca i slap Zalazak sunca i slap

Što je Executive coaching?

Executive coaching predstavlja uslugu rada jedan na jedan ili u timu, sa definiranim, specifičnim ciljevima, gdje se kontinuiranim radom i unaprijed dogovorenom dužinom procesa dolazi do novih uvida i perspektiva.

Temeljem konstruktivnih povratnih informacija u procesu, klijent preuzima novi nivo odgovornosti i bolje komunicira sa samim sobom i okolinom, osvještavajući vlastite unutrašnje potencijale.
Dobre primjere Executive Coachinga pronalazimo u rješavanju većih složenosti, dvosmislenosti i promjena unutar tima, razvoju karijere, izgradnji vlastite profesionalne mreže, osnaživanju osobnog branda i profesionalnog ugleda, veće osobne učinkovitosti, upravljanju vremenom, povratnim informacijama, postavljanju strateških smjerova, prioriteta i akcija, upravljanju konfliktima između pojedinaca i timova, upravljanju promjenama, …
Tijekom procesa coachinga jedan od ključnih fokusa coacha je na aktivnom slušanju klijenta, a koje koriste i neke tradicionalne kineske metode liječenja (aktivno/pomno slušanje) u procesima iscjeljivanja fizičkog tijela.
I veliki Freud psihoanalitičarima je savjetovao da pažljivo i neutralno slušaju pacijente uz opasku:

Jednostavno slušajte, te pritom ono što čujete nemojte povezivati sa sadržajima vlastita uma.

Tehnika "pomnog slušanja" (engl. deep listening) ostvaruje iznimne rezultate u procesu rješavanja konflikata, te iako je riječ tek o jednom osjetilu, posvetimo li mu dovoljno pažnje, utjecaj na kvalitetu spoznaje postaje nevjerovatan.
Coaching proces fokusiran je na pronalaženje rješenja, koja pojedincima i timovima omogućuje da osvijeste što žele i korake koje su potrebni u realizaciji tih ciljeva.
Budući da osobni, konkurentski i tržišni pritisci utječu na svakodnevne aktivnosti, održavanje jasne usredotočenosti na postizanje definiranih ciljeva često predstavlja pravi izazov, te se zato velika pozornost u coachingu posvećuje kontinuiranom održavanju motivacije za postizanje ciljeva.
Prošlogodišnja studija ICF-a (International Coaching Federation) navela je niz prednosti koje su osobe vođene od strane coacha osjetile u svojoj svakodnevnici:
52% povećano samopouzdanje,
63% učinkovitije postavljnje prioriteta i ciljeva,
69% povećanje samosvjesnosti,
57% smanjenje stresa,
61% veći balans u životu

Academy of Executive Coaching London, najcjenjenija je organizacija za edukaciju i certifikaciju Executive Coacheva na svijetu, priznata od strane najvećih svjetskih udruga: ICF-a (International Coaching Federation) i EMCC-a (European Mentoring and Counching Council), kao i njihov program AOEC Executive Coachinga.

AOEC logo
EMCC logo
ICF logo
NLPEA logo

EXECUTIVE COACH

Sonja Runkas, dipl.oec.

SKYPE

sonja.runkas9

Slova i Slike, Žitnjačka 13, 10000 Zagreb,
OIB: 95313197413

Copyrights © 2017 All Rights Reserved by Slova i Slike

Dizajn: Slova i Slike